Welkom Laatste Nieuws Agenda Accomodatie Inlichtingen Fotoalbums Lidmaatschap Routebeschrijving Pony Rijlessen Informatie Rijlessen Wedstrijd-info Neerslag-radar Live Webcam Startlijsten
(via Startlijsten.nl)
Laatste update
Dinsdag 29 november 2016

Laatste Nieuws

Henk IJland een markante en energieke instructeur is niet meer21-02-2012

Een markante en energieke instructeur is niet meer
 
Op 20 februari 2012 is Henk IJland in zijn vertrouwde omgeving te Albergen ingeslapen. Henk is pas 72 jaar geworden. Henk was de laatste jaren instructeur van de Ponyclub en Landelijke Rijvereniging “de Looleeruiters” uit Almelo waar heel veel ruiters en amazones les van hem hebben gehad.
 
Na zijn pensionering heeft hij afscheid genomen van zijn manege in Denekamp en zich gevestigd in het buitengebied van Albergen. Zijn liefde voor het instructeurvak en met name zijn grote betrokkenheid bij de ruitersport maakte dat hij in de omgeving weer les ging geven, zo ook in Almelo.
 
Toen Henk in Almelo begon en dat is nu alweer zo’n 5 jaar geleden, is menig ruiter, zowel jong als oud geïnspireerd door zijn bijzondere wijze van lesgeven. Zij hebben veel kennis en praktijkervaring opgedaan want Henk IJland was een man van de praktijk. Vroeger was hij een zeer bekende ruiter en reed zelf ook mee op de Almelose Ruiterdagen. Ondanks zijn respectabele leeftijd reed hij tot voor kort nog dagelijks een of meerdere paarden. Hij is een man die precies wist waar hij het over had. Je zag hem op alle bijzondere instructeurbijeenkomsten bij de KNHS in Ermelo. Hij had de gave om techniek en het gevoel voor het paardrijden op de juiste manier over te brengen op zijn leerlingen.
 
Wanneer zijn leerlingen op concours gingen was hij regelmatig langs de baan te vinden en schroomde dan ook niet om hen met raad en daad terzijde te staan, soms ook met ongezouten kritiek en te wijzen op hun fouten….., en alles slechts met maar één doel om vooruitgang in de sport te boeken; zijn leerlingen beter te maken. 
 
Henk was een echte genieter. Hij kon genieten wanneer hij na de lessen zijn lege koffiebekers inleverde voor een bokbiertje of een kruidenbitter en dan samen met een sigaar nog een goed gesprek te houden. Henk was een echte verenigingsman en daardoor al heel gauw “een van ons” en dat gevoel was volledig wederzijds.
 
Een kleine anderhalf jaar geleden werd onverwachts bekend dat Henk ernstig ziek was. Met uitzondering van de dagen dat hij in het ziekenhuis moest verblijven ging Henk niet bij de pakken neer zitten en bleef hij les geven. Henk beschikte over een geweldige dosis doorzettingsvermogen, zelfs wanneer hij daarvoor bijna een hele dag thuis aan een zuurstofapparaat moest zitten. “Zijn ruiters” waren zijn passie en zijn drijfveer, maar toch bovenal zijn gezin. Daarom hebben wij allen zoveel bewondering en respect voor de wijze waarop hij zijn ziekte heeft gedragen.
 
De leden van de Looleeruiters zullen een erewacht vormen tijdens de avondwake die ter nagedachtenis aan Henk IJland op zondag 26 februari in de H. Pancratiuskerk te Albergen zal worden gehouden. De bestuursleden van de Looleeruiters, Twents Hippisch Centrum en Almelose Ruiterdagen zullen Henk uitgeleide doen tijdens de afscheidsdienst op maandag 27 februari om 13.30 uur in bovengenoemde kerk. Aansluitend zal de familie hem in besloten kring begeleiden naar het crematorium.
 
Met het overlijden van Henk IJland ontvalt ons een gedreven, betrokken en zeer deskundige instructeur en sportman. Vele ruiters zullen terug denken aan zijn welgemeende adviezen en zich realiseren dat zij les hebben gehad van een vakman maar vooral ook van een warme en aimabele man.
 
Wij wensen zijn vrouw Mayke, zijn kinderen en kleinkinderen, die Henk het meeste zullen missen, heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.
 
Namens de leden en gezamenlijke besturen van
            PC & LRV de Looleeruiters
            St. Twents Hippisch Centrum
            St. Organisatie Almelose Ruiterdagen.
 
 
(c) 2018 PC & LR de Looleeruiters - Alle rechten voorbehouden - Design by Sunshine IT