Welkom Laatste Nieuws Agenda Accomodatie Inlichtingen Fotoalbums Lidmaatschap Routebeschrijving Pony Rijlessen Informatie Rijlessen Wedstrijd-info Neerslag-radar Live Webcam Startlijsten
(via Startlijsten.nl)
Laatste update
Dinsdag 29 november 2016

Laatste Nieuws

Looleeruiters starten met proeflessen ponyrijden07-05-2010

ponyles.01_img_9936.jpg

ALMELO – Zeventig jaar jong is de Landelijke Rij- en Ponyvereniging De Looleeruiters.
In al die jaren is de vereniging actief geweest in de paardensport. Ook eeft de vereniging diverse talenten voortgebracht en werd de club al eens nationaal kampioen bij de achttallen dressuur. Zo is de club ook medeorganisator van de Almelose Ruiterdagen dat grote bekendheid geniet in hippisch Nederland en organiseerde het mede in 2008 het Nationaal dressuurkampioenschap van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS).

Nieuw is dat De Looleeruiters zelf een vijftal pony’s gaat aanschaffen om kinderen met de ponysport kennis te laten maken. Wekelijks gaat de club lessen geven aan kinderen die interesse hebben in de ponysport, maar ouders nog niet weten of die belangstelling van hun kroost serieus genoeg is om zelf een pony te kopen.

Als kennismaking worden daarom rijlessen georganiseerd voor kinderen tussen de zes en vijftien jaar tegen gereduceerde tarieven. Men begint met een aantal longeerlessen van een half uur tegen een tarief van zeven euro en de vervolglessen kosten twaalf en half euro.

De Looleeruiters kunnen daarvoor een beroep doen op drie leden van de club. Beate ter Brugge, Loes Stenger en Arjanne de Vries hebben allen het instructeurdiploma en Loes Stenger is zelfs jurylid. Ook zijn zij zelf gevorderde amazones met jarenlange rijervaring.
De lessen houden meer in dan alleen het berijden van een pony, want ook de verzorging, zoals voeren en borstelen, komen aan bod.

Belangstellenden kunnen zich ook vooraf informeren via www.looleeruiters.nl of naar de introductieavond komen op 19 mei a.s. in de foyer van het Twents Hippisch Centrum aan De Bosrand om 19.00 uur.
Men kan zich aanmelden via mail: ponyrijles@looleeruiters.nl.

tekst en foto: Almelo's Weekblad

(c) 2018 PC & LR de Looleeruiters - Alle rechten voorbehouden - Design by Sunshine IT