Welkom Laatste Nieuws Agenda Accomodatie Inlichtingen Fotoalbums Lidmaatschap Routebeschrijving Pony Rijlessen Informatie Rijlessen Wedstrijd-info Neerslag-radar Live Webcam Startlijsten
(via Startlijsten.nl)
Laatste update
Dinsdag 29 november 2016

Laatste Nieuws

Verslag selectiewedstrijd NK-dressuur en kadervormende wedstrijden25-04-2016

ZZ-ZWAAR & LICHTE TOUR SELECTIEWEDSTRIJD VOOR DE NK – DRESSUUR
EN DE KADERVORMENDE WEDSTRIJD VOOR GRAND PRIX (ONDER 25) EN GRAND PRIX

Vele bekende dressuurruiters deden op zondag 24 april het Twents Hippisch Centrum in Almelo aan voor de selectiewedstrijden en kadervormende wedstrijden - het hoogste dressuurplatform van Nederland.

Tussen hevige hagelbuien, stortregens en rukwinden door scheen incidenteel ook wel het zonnetje. Ondanks dat het koud was hebben wij genoten van een dag dressuur van de bovenste plank en topsport in al haar facetten.

In de rubriek ZZ-Zwaar waren er zes prijswinnaars. In de eerste proef was de hoogste eer voor Janneke Punte met een percentage van 67,5. In de tweede proef was de winst voor Annemarie Brouwer – Dijkstra met 65,57%.

De rubriek die volgde was een belangrijke voor de jonge dressuurruiters. Een speciale rubriek om in het kader te komen en die ons land in het buitenland vertegenwoordigen. De Grand Prix onder 25 jaar kende twee prijswinnaars. Met kop en schouders de winnaar was Anne Meulendijks met meer dan 70% score. Op een tweede plaats is geëindigd Debora Pijpers met 65,78 %.

In de Licht Tour (Prix St. George) waren er twee uitblinkers. In de stromende regen en hagel veroverde Robin van Lierop het goud en het zilver. Ook Vai Bruntink reed zich twee keer in de prijzen. Zowel 4e als 5e plaats. Het brons ging naar Diana Boer.

En dan natuurlijk de klapper van de dag. De Grand Prix. Gelukkig was het droog tijdens deze proef en konden wij genieten van prachtige dressuur. Het juryoordeel was gunstig voor Marieke van der Putten. Zij had een percentage van 69,30 % en daarmee werd zij de winnares van deze kadervormende Grand Prix wedstrijd in Almelo.

De dank is groot aan alle vrijwilligers van de Looleeruiters uit Almelo, die het mede mogelijk hebben gemaakt dat deze wedstrijd weer zo kon plaatsvinden. Parkeerbeheerders, verkeersregelaars, catering vrijwilligers, secretariaat en prepareren van de wedstrijdbanen. Allemaal mensen die zich vrijwillig hebben ingezet voor een prachtig weekend dressuur in Almelo.

(c) 2018 PC & LR de Looleeruiters - Alle rechten voorbehouden - Design by Sunshine IT